Search This Blog

Monday, April 20, 2009

Oven - Roasted potatoes! Batatas Assadas!





Hello Everyone!!

Today I have a nice side dish for that beautiful Roasted chicken recipe below and this one it's just too easy to prepare and delicious!!! Try it and and I know you'll love it!

Recipe
- 4 large russet potatoes, peeled, diced into big cubes and reserve them in ice cold water;
- 2 garlic cloves finely chopped;
- 1 tbsp fresh rosemary finely chopped or 1/2 tbsp dried rosemary;
- 1 tbsp kosher salt;
- 1 tbsp smoked sweet paprika;
- 2 tbsp extra virgin olive oil;
- enough tin foil to wrap potatoes.

Preparation: Pre-heat oven to 425 degrees. Open big piece of tin foil enough to wrap the potatoes like a gift. Use for this dish a small baking sheet. In a medium mixing bowl mix all the ingredients and place them inside the tin foil and drizzle a little extra extra virgin olive oil and close the package like a gift. Place this wrap made with the tin foil in the baking sheet and bake it for about 25 minutes. You don't have to open the package to get some color because the paprika will do the job. Enjoy!

Happy Meals everyone!

Chef Vanessa

Em Português:
Hoje eu tenho uma receita excelente para combinar e completar a receita do frango assado com limão e a receita é muito fácil e deliciosa! Experimentem e eu garanto que vão gostar!

Receita:

- 4 batatas grandes descacadas e cortadas em cubos grandes, reserve em água gelada;
- 2 dentes de alho amassados e bem picados;
- 1 colher de sopa de alecrim fresco bem picadinho ou 1/2 colher de sopa de alecrim seco;
- 1 colher de sopa de sal;
- 1 colher de sopa de paprika em pó;
- 2 colheres de sopa de azeite de oliva extra-virgem
- o quanto for necessário de papel alumínio para embrulhar as batatas.

Modo de preparo: Pré aqueça o forno em 220. Abra o papel alumínio e veja o quanto achar necessário para se usar para as batatas para serem embrulhadas. Use uma forma baixa para esta receita. Numa vasilha média misture todos os ingredientes e coloque depois de misturada as batatas no papel alumínio e regue com um pouco mais de azeite e embrulhe as batatas como se fosse pazer um pacote de presente selando bem as pontas. Ponha este pacote numa forma pequena e asse por 25 a 30 minutos. Não será necessário abrir o pacote para dar uma dourada nas batatas pois a paprika fará esse serviço! Aproveitem!!

Boas refeições!!

Chef Vanessa

1 comment:

  1. Que delícia este blog, Vanessa. Meus Parabéns!!
    Com carinho,
    Cassiane

    ReplyDelete