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Friday, April 17, 2009

Roasted Lemon Chicken



Good Afternoon!!
This roasted chicken actually it was the roasted leftover chicken for the recipe below, for the Cisco Rice!
To buy a roasted chicken depending from where it will be nice but nowadays we re trying to eat out or take-out less and do more at home. And the price for whole chicken has been really cheap so, this is a nice idea for any weekday or Sunday family lunch. Try it and enjoy!

Happy meals everyone!!!
Chef Vanessa

Roasted Lemon Chicken Recipe

- 1 whole chicken (remove insides and clean)
- salt and pepper
- 1 medium onion in quarters
- 3 garlic cloves, roughly chopped in big pieces
- 1/2 bunch parsley
- 1/2 bunch green onions
- 1 lemon and 1 lime sliced thick
- 2 tbsp dried oregano
- olive oil

Pre-heat oven to 400. Start removing chicken insides and clean it. Generously salt and pepper inside chicken and stuff then with, lemon and lime slices, onions, garlic, parsley, green onions and extra salt and pepper and little bit olive oil. Tight chicken legs with butcher twine and with your rub some olive oil and salt and pepper outside chicken. Place chicken breast facing up and if you want you could make a bed with extra vegetables, like celery, extra onions and garlic, and carrots, but if not, just pour some white wine (Saugnion Blanc will be nice) and some chicken stock. Cover with tin foil and bake for 50 to 55 minutes of until inside temperature reaches 160. Serve it with some arugula salad and chilled white wine and voilá!!

In Portuguese

Boa Tarde
Este frango assado na realidade foram as sobras da receita que esta abaixo, o Arroz de Cisco!
Comprar um frango assado dependendo de onde é muito bom mas hoje em dia comida ou comer fora virou artigo de luxo e comer em casa virou algo mais barato! E o preço de um frango inteiro (cru) no mercado tem estado muito barato e essa é uma idéia muito legal para um dia de semana ou o almoço de família no Domingo. Tentem e apoveitem!

Receita de Frango com Limão assado

- 1 frango inteiro (retire guisados e limpe internamente)
- sal e pimenta à gosto
- 1 cebola média cortada em 4
- 3 dentes de alho picados em pedaços grandes
- 1/2 maço de salsinha
- 1/2 maço de cebolinha
- 1 limão amarelo e um limão verde fatiados em fatias grossas
- 2 colheres de sopa de orégano
- azeite de oliva

Pré aqueça o forno em 400 (Brasil 220). Comece removendo os guisados e limpe internamente. Salgue bem frango por dentro e tambem com pimenta de reino junto. E recheie o frango as fatias dos limões, salsinha, cebolinha, cebola, alho, um pouco mais de sal e pimenta e uma regada de azeite. Amarre as coxas do frango com barbante e salgue o frango por fora e pimenta do reino tambem e esfregue um pouco de azeite por cima do peito do frango. Se quiser, faça uma cama para o frango com cenouras, cebolas e alhos extras, salsão, mas se preferir sem não tem problema mas de um jeito ou de outro, regue o frango com vinho branco seco e caldo de frango, e cubra bem com papel alumínio e asse por 50 a 55 minutos ou até o frango atingir temperatura interna de 170 e deixe descansar por 15 minutos e sirva com salada verde e um vinho branco gelado e voilá!!!

Boas Refeições!!!

Chef Vanessa

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