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Thursday, July 14, 2011

American Sandwich??? I don't think so but... Sanduiche amerciano, sera mesmo, acho que nao!!!!

Well why they call this sandwich in Sao Paulo Brazil, the American sandwich I sincerely don't know or have a clue and why is that, it's because the Americans don't eat eggs in their sandwiches only for breakfast sandwiches and if I am wrong please do correct me but that is how I know from living here so long!



If you go to any deli/restaurant and bakery in Sao Paulo and order "one Americano sandwich please" what you will be served will be french bread, ham , cheese, tomato, lettuce and mayo and to finish a nice over easy fried egg! yummy so delicious!
But my version of this sandwich it's a little bit more sophisticated, it's Brioche bread or Challah Bread toasted, smoked turkey (please use a good quality cold cut, and preferably without Nitrate sodium[applegates farm and hormel have them]) organic lettuce and tomato, one organic egg fried over easy, oregano and good extra virgin olive oil mayo. uhhhmmm so good!
Enjoy the pictures and try the Americano Sandwich, you'll love it!
Happy meals everyone!
Chef Vanessa




In portuguese:

Bom o porque do sanduiche em Sao Paulo ser chamado de Americano eu realmente nao sei pois pelo que eu sei ate hoje o unico sanduiche que o americano come com ovo eh no cafe da manha e se eu estiver enganada por favor me corrigem pois depois de tanto tempo vivendo aqui eh o que eu sempre entendi, ovos so de manha!

Se voce for em qualquer boteco, restaurante ou sanduicheria em Sao Paulo e pedir : ei me ve um sanduiche americano, por favor!" voce vai receber um pao frances com presunto, queijo, tomate, alface, ovo frito e maionese e estara delicioso! Mas a minha versao do sanduiche americano eh um pouco mais sofisticado, pois eu uso pao brioche ou pao sovado, ovo frito organico, queijo provolone e peito de peru defumado de uma marca daqui dos EUA sem Nitrato de Sodio, e com alface e tomate organico e maionese de azeite extra virgem de oliva! Meu voces nao sabem que delicia que fica~
Aproveitem e boas refeicoes para todos!
Chef Vanessa

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